>

Centonze Organic Extra Virgin Olive Oil 3000 ml

€47.53 (vrátane pošty a balenia)

Vlastnosti a technické detaily

Centonze Extra Virgin Olive Oil kanister 3000 ml Panenský olivový olej v BIO kvalite. Praktický plechový kanister s kapacitou 3000 ml. Extra panenský olivový olej v certifikovanej kvalite BIO, kategórie superior, lisovaný šetrným procesom za studena pri teplotách do 27 stupňov Celzia, a to do 8 hodín od ukončenia ručného zberu. Základ oleja tvorí výhradne špičkový monokultivar Nocellara del Belice. Pre olej je charakteristická intenzívna zelená farba so zlatými odleskami, bohatá aromatická kompozícia, stredne intenzívne ovocná, plne zaguľatená chuť, ľahko korenená, s príjemným koncom, nádychom po paradajkách a bylinkách. Vďaka skutočne nízkym teplotám spracovania obsahuje olej Centonze vysoké množstvo bioaktívnych zložiek a enzýmov. Olej je vhodný pri príprave rýb, morských plodov, zeleninových polievok a červeného mäsa. Case di Latomie - miesto, kde sa rodí monokultivar Nocellara del Belice Olivové háje sa tiahnu pozdĺž kopcov západného pobrežia Sicílie, ktoré sa mierne zvažujú smerom ku krištáľovo čistému moru a starovekej gréckej kolónii Selinunte, kde sa po stáročia olivovníky pestujú. Tu sa nachádza ekologická farma Case di Latomie. Majiteľom panstva je rodina Centonze. Statok je zasadený do miesta presýteného históriou na každom kroku a pokrýva plne oplotenú plochu takmer 35 akrov (142 hektárov). Očarujúce scenérie storočných olivových a citrusových hájov sa nachádzajú medzi antickými lomami Latomie a starobylými múrmi kamenného oplotenia Conigliere v krajine typickej na dlhé relaxačné prechádzky. Pestujú sa tu len citrusové a olivové stromy, ktorých prednosťou je organický spôsob pestovania, teda kvalita BIO. Pestovanie olív sprevádza dejiny ľudu z Belice. Prvé osídlenie v tejto oblasti súvisí so vznikom Selinunte, starovekej kolónie Magna Grecia, ktorá bola založená v siedmom storočí pred naším letopočtom. Pestovanie oleja sa datuje do 5. storočia pred naším letopočtom, kedy Selinuntuni pestovali olivovníky a kolonizovali Valle del Belice. Záležitosť, ktorá by mala byť samozrejmosťou - ručné prerezávanie a ručný zber. Prerezávanie sa vykonáva ručne tradičným spôsobom, ktorý sa dedí z generácie na generáciu. To nám umožňuje získať veľké dužinaté olivy, ktoré poskytujú vysoko kvalitný olej. Najlepšie olivy sa zbierajú ručne v mesiacoch októbri a novembri, za studena sa lisujú do 8 hodín na olej. Zvláštna povaha terénu a klímy, stáročné stromy, naša vášeň a láska k ich rastu sú dôvody, prečo sú Centonze olivové oleje skutočným pokladom. Ihneď po ručnom zbere sa olivy transportujú na spracovanie v perforovaných boxoch kvôli zaisteniu maximálnej kvality. Najskôr sa očistia od prachu, vetvičiek a lístia, následne sa šetrne opláchnu studenou vodou a prenesú sa na vibračné mriežky kvôli odstráneniu zostávajúcich nečistôt. Šetrné lisovanie za studena s maximálnou teplotou do 27 °C Celý proces prebieha v troch fázach: 1. Drvenie, 2. Sekanie, 3. Extrakcia. Každá z týchto operácií sa musí vykonať veľmi šetrne v čo najlepších podmienkach, s cieľom...
1 z 1 výsledky od 1 obcodník
Triediť podľa : Obľúbenosť
Similar products might interest you